Ahad, 20 Disember 2009

Baktisiswa... Oh... Berbaktilah MahaSiswa

Semangat berkobar nak pergi Pahang

Indahkan kehidupan kita??... Pelbagai cara dan corak kehidupan yang sentiasa mewarnai... begitu jugak dengan diriku ini.. huhu.. masih bermadah lagikan.. Hari ni nak cheghita cikit.. kat kawan-kawan.. Baru- baru ini ana diberi kesempatan untuk mengikuti satu program yang dianjurkan oleh kolej KHAR.. iatu Program Baktisiswa Cakna Ilmu.. di Temerloh Pahang..

Ayah angkat saya

Seronok sangat.. hmmm Ana dapat banyak pengalaman.. yang paling "best" tau tak ape?? haaa.. ana dapat ibu dan ayah angkat.. nama depa ialah..pakcik Zainal dan makcik Rose.. huh memang "sporting" lah.. ni lah "fisrt time" dapat mak dan ayah angkat..

Malam Seribu Memori..

Ana nak habaq pulak pasai Malam Seribu Memori.. memang meninggalkan beribu-ribu memorilah.. macam-macam terjadi.. sebenaqnya malam tu ada persembahan daripada...peserta dan jugak penduduk kampong... tapi disebabkan sambutan daripada orang ramai melebihi had jangkaan para peserta sedikt sebanyak menyebabkan kegusaran dihati.. namun begitu, segala kerisauan dapat diatasi selepas bermula persembahan..

Paling mengagumkan tarian tradisional orang asli.. kalau dulu kita dok tengok kat tv jer. tapi malam ni ana dapat saksikan secara "life" rupanya masih ada orang asli di Semenanjung Malaysia ni kan... kemuadian ada persembahan daripada barisan kempimpinan kolej.. dikir barat... boleh la tahan.. persembahan depa.. maklumlah depa belatih sat saja.. tak dan lah.. Ana pulak malam tu buat persembahan pon dok tengok ja.. di samping membuat gheja sambilan iaitu tangkap gambaq.. pastu ada perasmian .. hmm pelepasan tanglung.. memang menunjukkan keizzahan lah..' Azimm..

seterusnya ...
"Slot Menariknya Mini Libraryku" huh.. memang sangat berpuas hati sebab .. masa nak kumpul buku dan nak jadikan library ni banyak sangat kekangan.. tapi tulah akhirnya.. hasil yang sangat menenangkan hati... alhamdulillah.. cheq ghasa syok.. moga buku- buku yang disumbangkan dimanfaatkan sebaiknya.. oleh adik2 di kampung tersebut.. tahniah la noh.. kat sapa yang dok bertungkus lumuih noh....

Ghasanya sampai sini saja noh.. nanti kita cheghita len noh.. taniah kepada semua..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan